top of page

COACHING OPLEIDING

Bent u op zoek naar een manier om mensen te leren inspireren? Wilt u hier een opleiding voor volgen? Dan bent u hier aan het juiste adres! Leiderschap is tegenwoordig een belangrijke eigenschap om te hebben in elke tak van het werkleven. Met het volgen van een opleiding die u hierbij in ontwikkelt maakt u dus een verstandige keuze. Wilt u een opleiding gefocust op coaching volgen? Lees dan snel verder om erachter te komen wat u aan een coaching opleiding heeft!

 

 

 

 

 

 Leer om te inspireren!
Inspiratie speelt bij alle facetten in het leven een grote rol. Dat leert u ook op een opleiding gefocust op het coachen van andere mensen. De kunst ligt hem in het beter maken van andere personen. Hierbij is het een belangrijke kwaliteit dat er als een facilitator wordt opgetreden. Dit houdt in dat u de gesprekken op een effectieve wijze faciliteert en de persoon op gemak stelt. Daarnaast is het van belang dat u duidelijk richting aan leert te geven. Soms weet een persoon die coaching nodig heeft niet goed waar hij of zij aan toe is. Om deze reden is het dan ook van belang om strak in te zijn. Het beste uit iemand anders halen gaat lastig als er wordt getwijfeld vanuit de kant van een coach. Zelfverzekerdheid is daarom een van de eerste lessen die aan u worden geleerd. Uiteraard wordt dit op een gepaste snelheid en niveau aan u geleerd. Dit wordt gedaan door u mensen leraren te laten oefenen in gesprekken. Ook u gaat leren hoe u deze oefeningen zelf kunt creëren om dit vervolgens in uw beroep toe te passen.

 

Elementen van de coaching opleiding
Er komen verschillende elementen voor in het traject van een opleiding gericht op coaching. Er wordt allereerst gefocust op de theorie. Het is namelijk erg belangrijk om eerst kennis te hebben van het vak, voordat er daadwerkelijk wordt gecoacht. Dit is een leerzaam traject waarbij interessante filosofieën van bekende coaches worden aangeleerd. Het is namelijk niet slim om het wiel opnieuw uit te vinden. Wanneer de theorie is aangeleerd wordt het praktische geoefend. Hier worden methodieken aangeleerd die erg handig zijn om toe te passen in uw beroep. Zo kunt u met uw opleidingsgenoten oefenen om het beste uit elkaar te halen. Dit is namelijk ook het geval wanneer u de opleiding heeft behaald: het beste uit elkaar halen!

Reflecteren is noodzakelijk!
Het is noodzakelijk om te leren reflecteren. Dit kan op verschillende manieren worden gedaan. Er wordt uiteraard gereflecteerd naar uzelf, maar ook naar de mensen waarop u uw coaching op uitoefent. Bij zo een reflectie is het goed om naar het proces te kijken. Hier kan worden geconstateerd wat er goed ging en wat er beter ging. Het is verstandig om met meetbare doelen te werken. Hiermee kan je in de reflectie namelijk concreet beoordelen of alles volgens plan verloopt. De STARR-methode wordt ervaren als een effectieve reflectiemethode. Met deze manier van reflecteren wordt er namelijk op concrete wijze gereflecteerd volgens een aantal voorwaarden. U leert te beschrijven hoe u uw doelen gericht op de toekomst het best kunt formuleren. Door dit op een juiste wijze uit te voeren kunt u concrete antwoorden krijgen uit de opgestelde doelen. Dit resulteert in een accurate manier van reflecteren op de eigen werkzaamheden. Dit is een methode die u ook aan andere personen kunt leren, zodat zij zelf ook goed leren reflecteren. Het belang van reflecteren wordt soms nogal onderschat. Een coaching opleiding opent uw ogen hier direct in. Wanneer er namelijk niet effectief wordt gereflecteerd is er een grote waarschijnlijkheid dat dezelfde fouten worden herhaald. De reflectie is daarom het effectiefst te benutten aan het einde van een werkproces.

 

Het emotionele aspect binnen de opleiding
Binnen de opleiding zult u ook ervaren dat u op een emotioneel vlak gaat worden uitgedaagd. Het is namelijk van belang als coach dat u een neutrale kijk op de gecoachte persoon heeft. Zo kunt u deze personen namelijk het beste helpen bij het bereiken van hun opgestelde doelen. Er kunnen situaties voorkomen dat er fel wordt gereageerd bij het coachen van een persoon. Een opleiding gericht op coachen leert u handige zaken om uw emoties goed te gebruiken in dit soort gesprekken.

Het zakelijke gedeelte valt binnen de coaching opleiding!
De coaching opleiding voorziet u niet alleen van theorie en oefeningen. U wordt opgeleid als een échte coaching professional. Dit houdt in dat u wordt geleerd hoe u klanten kunt binnenhalen. Daarnaast wordt er ook aandacht besteed aan opmaken van offertes. Het is natuurlijk begrijpelijk dat een persoon hier wellicht geen verstand van heeft. Daarom wordt u opgeleid om ook écht uw eigen coaching bedrijf te beginnen. Al deze zaken zorgen ervoor dat u zelfstandig in staat bent om een professional in het coaching vakgebied te worden.


 

depositphotos_145948705-stockafbeelding-
images.jpg
depositphotos_171892392-stockafbeelding-
bottom of page